Vill du bli presentproffs?

Är du en av de människor som är extremt duktiga på att ge presenter? Lyckas du alltid hitta den där unika julklappen som är lika oväntad som den är passande? Bygger du ihop temapaket inför födelsedagarna? Om du är en sådan presentgivare så kanske det är dags att göra det till heltidsjobb?

present med lila band

Att starta en presentbutik kan vara både utmanande och roligt, en perfekt nystart i livet om det känns att du har stått och stampat på samma plats lite för länge. För att sätta igång krävs det dock självklart en del förberedelser!

Gå starta eget kurs och be om hjälp

Uppstart av företag kan rent generellt kännas krångligt och då kan man behöva hjälp. Arbetsförmedlingen arrangerar ofta starta eget kurser som kan vara bra att gå i. Även utbildning inom bokföring är något som man bör titta närmare på. Många myndigheter och ideella organisationen ger även ut stöd i olika former till nyföretagare. Detta kan vara i form av allt från råd och stöd till bidrag eller lån.

Välj lokal

När du väljer lokal så behöver man huvudsakligen tänka på två saker. Passar lokalen verksamheten och hur är kundflödet? En lokal mitt i centrum kanske är dyrt men det gör det även lättare att få in kunder. Om din butik lyckas locka in tillräckligt många kunder och har tillräckligt hög marginal på försäljningen så kan det alltså vara lönsamt att välja den högre hyran. Om din företagsidé kräver mycket yta och du tror att kunderna är villiga att åka eller gå en liten bit så kan det istället vara mer fördelaktigt att välja en butiksyta som är en bit från centrum.

Välj kassasystem

När du startar butiken så är det viktigt att du väljer ett kassasystem som uppfyller alla de behov du har och kommer att ha inom en överskådlig framtid. De absolut enklaste kassasystemen är inte det bästa valet om du planerar att ha ett stort utbud av varor. Då är det bättre att du tittar på de lite mer avancerade kassasystem som har mycket större flexibilitet.