Presenttips

För många är det en vånda när någon när eller kär fyller år och man ska med sin skraltiga fantasi försöka hitta något passande att ge bort i present.

Det finns till och med nättjänster som erbjuder hjälp med att hitta den perfekta presenten. Med vårt generellt ökande välstånd så har vi hemma hos oss det mesta vi behöver, inte bara för att överleva utan även för att sätta en liten guldkant på tillvaron. Det är även en balansgång hur nära och personlig presenten får vara. Att en make eller pojkvän ger sin maka eller flickvän lite raffiga underkläder är helt i sin ordning, men morfar eller kusinen från landet bör nog tänka sig för både en och två gånger innan han slår till på ett par stringtrosor i tunn spets.

Sommarpresent?

Något som är nästan lika personligt men ändå inte intimt kan vara olika accessoarer för vardagen. Ett fodral till mobilen har säkert många fått. Nu när vi närmar oss sommaren kan man med fördel fundera över om det finns något riktigt somrigt att ge bort, något för stranden eller rentav om föremålet för uppvaktningen ska på badsemester utomlands, något för poolkanten. Nu närmar man sig den personliga sfären igen och att ge bort en bikini är kanske lite nono om man inte är en mycket nära vän. Dessutom är det svårt med storlekar. Även om man kan ta reda på mottagarens storlek genom att fråga, är det inte säkert att storlekarna är lika mellan olika märken. Löst sittande strandkläder och andra strandaccessoarer kan däremot bil en fullträff.

solglasögon på en strandSolglasögon och strandhattar funkar även det perfekt som gåva. Självklart kan man även köpa ett presentkort i någon affär eller butikskedja, men vill man att den som uppvaktas ska få något aningen mer exklusivt så finns presentkort även på Phax Swimwear. Lägg till en fin badhandduk i paketet så blir det en än klarare hint att du vill dra till stranden i sommar.

För den vän eller partner som är mindre materialistiskt lagd är såklart en upplevelse att föredra. En resa är allt som oftast uppskattad, men kan vara dyr beroende på resmål och dessutom svår att planera utan att blanda in den person presenten är uttänkt för. Då många anser att överraskningsmomentet i sig är en stor stor del av gåvan, finns som tur är andra, mer passande alternativ för spontanitet. Någon form av aktivitet så som go-cart, eller varför inte vattenskidåkning, efterföljt av en överraskningsmiddag i goda vänners lag, eller på tu man hand med din partner, kan lätt komma att bli till en succé.

Ibland, trots en mängd olika idéer och förslag, kan det ändå vara svårt och man kan undra hur många olika presenter, typ maskiner och köksgrejor, som står undanställda då de har blivit helt ”ute”. Fonduegrytan och bakmaskinen för nog en gömd tillvaro idag. Något som har lyckats att behålla sin glans alla dessa år är dock att grilla, för det om något är väl ändå definitionen av sommar.  Finns det då något som exemplifierar sommaren mer än en strandgrill? Sommar, sol, bad och grillat kött och grönsaker. En passande tilläggspresent för de som ändå är matintresserade och för den elektronik eller musikintresserade kan någon form av portabel högtalare vara en passande attiralj på både ute vid grillen, på verandan, eller under strandvistelsen.

Trots svårigheterna med att välja ut en lämplig present är det tanken och det engagemang du lägger ner som i slutändan är det viktiga. Är du bara ute i god tid och ger saker och ting lite eftertanke, brukar det allt som oftast lösa sig på bästa sätt. Problematiken uppstår om du i sista sekund tvingas införskaffa din present på den närliggande macken under din färd på väg till födelsedagsfirandet.

Lycka till!