Presenter till dig själv

I USA är ”Self-gifting” hett, det handlar om att på vanliga presentdagar som vid jul eller på födelsedagen köpa något till sig själv man annars inte skulle lägga pengarna på. Detta är knappast något nytt fenomen och något som många gjort utan att ha gett det ett namn.

kvinna ger sig själv presenter

En undersökning visar nämligen att ca 50% av alla svenskar har handlat en födelsedagspresent till sig själv, och dessutom lägger man då ofta mer pengar på presenten än om man skulle gett bort till någon annan. Men vad kan då vara passande self-giftingpresenter?

Shopping

Eftersom att det egentligen handlar om att kosta på sig något extra så är shopping bra, men då borde det kanske inte vara vardagsshopping. Köp inte de där plaggen du kommer använda en gång och sedan kasta, satsa i stället på något hållbart. Köp de där fina skorna du har drömt om eller den där dyra jackan som skulle passa dig perfekt. Sådana köp är lyxiga men inte nödvändigtvis slösaktiga om det är något du använder så gott som varje dag.

Elektronik

Sitter du med en mobil med trasig skärm, en liten och dålig tv eller en dator som tar alldeles för lång tid på sig så kan det vara dags att uppgradera. Här gäller samma sak som tidigare, snåla inte för mycket. Hela poängen är att skämma bort sig själv lite. Om du inte behöver uppgradera så finns det alltid en mängd små saker som man kan vilja lägga till. Ljudsystem till teven är något som många ofta glömmer men som ger en mycket bättre tv, film och musikupplevelse.

Spel

Om man inte har så enormt mycket pengar så kan det vara lite roligt att få chansen att vinna lite mer. De flesta sidor som erbjuder poker brukar ha väldigt bra välkomsterbjudanden som ger dig mer att spela för, det betyder att du kan få mycket underhållning för pengarna. Duka upp med något gott att dricka hemma vid datorn och sätt igång att spela så har du tagit en liten del av Las Vegas hem till dig, ett perfekt sätt att skämma bort sig själv.

Självförbättring

Att lägga pengar på ”självförbättring” kanske inte låter som det roligaste när man tänker på att ”unna” sig något, men det är inte alltid man har råd att göra det man behöver. Om du är intresserad av att komma i form så kanske du har suktat efter ett gymmedlemskap men inte riktigt haft råd, då kan detta vara möjligheten du sökt efter. Det behöver självklart inte heller vara träning, gå på en kurs för något du alltid velat lära dig! Det kan handla om allt från dans till matlagning eller vinprovning. Investera i vad som du tror gör dig och ditt liv bättre.