Presenter som inte kostar något

Om man har bestämt att man inte skall köpa något till varandra eller om budgeten är tight för tillfället kan man behöva något som inte kostar för mycket pengar, men ändå kommer uppskattas av mottagaren. Här går vi igenom några av de gratis alternativ som finns.

blandband

Blandband

Under bandspelarens tid så var blandbanden ett sätt att förmedla vad man kände för en person genom musiken som man valde. Idag är tekniken förlegad men det finns moderna sätt att göra det på. Att göra en spellista med musik som du tänker på när du hör din partners eller kompis namn kan vara en perfekt present som dessutom inte kostar några pengar. Se dock till att mottagaren har den streamingtjänst du använder, till exempel Spotify innan du gör listan. Om personen i fråga måste betala för att nå spellistan blir det snabbt en väldigt dålig present.

Blomsterarrangemang

Blomsterarrangemang är något som är väldigt vackert men tyvärr snabbt kan bli väldigt dyrt. Om du har lite konstnärlig inriktning själv så kan det vara roligt att själv ta sig ann utmaningen. Om man dessutom bara väljer vilda blommor så behöver det inte kosta något annat än din tid.

Presentcheckar

Här har vi en gammal klassiker som barn brukar ge till sina föräldrar men lika gärna fungerar från en vuxen till en annan. Gör egna presentcheckar som innehåller löften av olika slag. Det kan vara allt från ”en helstädning av huset” till ”en picknick ute i det fria”.