Present till de nyinflyttade

När någon flyttat in i en ny lägenhet eller en ny villa så är det inte ovanligt att man håller någon slags inflyttningsfest, eller någon slags träff för att uppmärksamma det nya boendet. Då brukar det också höra till att gästerna kommer med någon slags inflyttningspresent.

Inflyttningspresent

Vad man väljer att ge bort i inflyttningspresent beror ju lite grann på vem det är som flyttar, är det tonårssonen som flyttar för första gången, det nygifta paret som flyttar till sitt nyköpta hus och så vidare. Vi ger några tips på lite olika presenter här nedan.

Prenumeration

En prenumeration kan innebära lite olika saker, även om det förmodligen är en tidningsprenumeration man först tänker på. Men det finns som sagt lite olika typer av prenumerationer att välja på:

  • Tidnings eller magasinsprenumeration – Kanske passar det sig med en prenumeration på ett modemagasin till den inredningsintresserade flyttaren. Ett nytt hem måste ju också inredas.
  • Matkasse – Något som blivit allt vanligare är prenumerationer på matkassar som med jämna mellanrum levereras hem till dörren. Detta passar kanske bra för den nyflyttade som lever ett stressigt liv och inte har mycket tid över för att planera handlingslistor för middagen. Det passar säkerligen också bra att ge till den nyutflugne ungdomen som har sitt första boende.

Hemsäkerhet

Hemsäkerhet är något som alla på ett eller annat behöver prioritera. En hemförsäkring har förhoppningsvis alla som läser detta – exempelvis. Men det finns lite andra bra säkerhetsåtgärder, som dessutom passar bra att ge bort i present, här kommer tipsen:

  • Hemlarm – Denna present passar kanske bäst att ge till en familj som nyligen flyttat till hus eller radhus i ett tätbebyggt område eller liknande. Det är såklart inte så att det sker inbrott speciellt ofta, men det är helt klart värt att vara på den säkra sidan om ”olyckan” skulle vara framme. Idag finns det massor av olika varianter av hemlarm att välja på, och med olika funktioner. Mer om specifikt vilka larm som är bra till vad kan du läsa mer om på www.homealarm.se.
  • Brandsläckare – Brandsläckare är också en bra livförsäkring om något skulle ta eld i bostaden, så även detta är en bra present om man vill ge bort något som har med hemsäkerhet att göra.

Bestick och husgeråd

Bestick och husgeråd är en klassiker att ge bort som inflyttningspresent. Kanske framförallt till de som flyttar till sin första bostad eftersom det då blir ganska dyrt att köpa alla husgeråd man kan tänkas behöva. Men det passar såklart även att ge till andra, för vem behöver inte en ny kaffebryggare nån gång då och då.