Lyxpresenter

Vad ger man en person som har allt? Den frågan har nog många ställt sig när de ska köpa presenter till någon som fyller jämt.

Det är sällan som det är uppenbart att en person vill ha något väldigt mycket – för i så fall hade han/hon redan köpt det. För småbarn är det betydligt lättare eftersom de alltid uppskattar leksaker. Men vad ger man en vuxen?

Tid

Att ha allt betyder inte att man har tid för allt. Att ge bort tid är därför alltid uppskattat. En dyrbar och lyxig present om man hittar rätt. Visserligen går det inte att ge bort timmar och minuter men däremot tjänster som underlättar i vardagen och lösgör tid. Det är därför inte så konstigt att matkasse och hemstädning har blivit två extremt populära tjänster.

Upplevelser

År 2008 blev ”en upplevelse” årets julklapp men det är även något som varit populärt att både ge och få både före och efter detta år. Det är möjligt att köpa allt från fallskärmshoppning och minigolf till paintball eller att äta på en lyxrestaurang. Många företag erbjuder ett brett utbud av upplevelsepresenter och för att underlätta ger de kunden möjlighet att köpa paket som är inriktade på vissa områden. Genom att köpa ”Actionupplevelse” får mottagaren sedan välja en av de olika upplevelserna som finns i häftet med detta namn. Ett smidigt sätt som gör att den som får presenten själv kan välja vad han/hon vågar utföra. Att kollegor och vänner har samlat ihop pengar till en present som innefattar ett bungyjump är nämligen inte alltid så uppskattat.

Första bilen

För den som nyss har tagit körkort finns det inget bättre att få en bil. Det är ett stort steg mot vuxenlivet och att bli mer självständig så det är faktiskt en väldigt bra present som uppmuntrar till mer ansvar och mognad.

För den som har lite pengar men behöver pendla mycket kan det vara skillnaden mellan stressig vardag och lugna resor på egna villkor. Att underlätta någons vardag måste vara en av de finaste sakerna att ge bort. Speciellt för dem så har det svårt och verkligen behöver hjälp men kanske inte kan eller vågar be om det.