Ge bort en upplevelse

De flesta av oss har säkert kommit till den punkt där både idéer och tålamod tryter. Vad köper man till den som har allt! Extra svårt blir det om man inte är så bekant med den person som ska få presenten och knepet att ge bort sådant som man själv gillar kan gå fel.

Det är ofta väldigt uppskattat att få en upplevelse i present som matchar de intressen som vederbörande har. Varför inte ge bort en dagskurs i att komponera sitt eget snus till morfar istället för de årliga paketen med yllesockar. Svärmor kanske skulle tycka om att hoppa fallskärm. Människor har ofta fler sidor än vad man är medveten om och det är inte omöjligt att det döljs en liten äventyrare bakom ett rödrutigt köksförkläde. Var redo att förvånas. Det finns även stillsammare upplevelse event som en stadsvandring för två genom gamla stan i medeltidsanda, chokladprovning och fiskpedikyr.

Ibland går livet alldeles för fort. Mycket att göra på jobbet, barn som ska skjutsas på till kompisar och på träningar. Telefonen ringer oavbrutet och middagen ska fixas. Då är det lätt att önska sig bort till en öde ö eller en grotta i ett otillgängligt bergsmassiv. För den som behöver stillhet och komma ur ekorrhjulet för en stund så kanske en naturupplevelse med orrspel och övernattning i kolarkoja passar bra.

Det kan vara skönt med miljöombyte och att få göra saker tillsammans med sina nära och kära. Ofta är det upplevelserna med de man tycker om som stannar kvar som små guldkorn genom livet. Ibland kan man behöva ge sig själv en present också. Varför inte fly julbestyren i advent och ta med sig barn och partner för polkagrisbakning på gamla stan i Amalia Erikssons anda. Bakning, smakning och historia, allt i ett.

Framför allt, det ska vara roligt att både ge och få en present. Med hjälp av upplevelsegåvorna har man lika kul när man planerar sina presenter, som de som får dem.