Ge bort en bok

Att fylla 30 jämnt är en ganska stor händelse i alla människors liv. Det är en händelse man ofta delar med sina vänner och sin familj i en stor hejdundrande fest. Alla är inbjudna!

Bok

När man blir bjuden på en 30-årsfest är det en regel att aldrig komma tomhänt. Många lyxar till det lite och lägger ner en större summa pengar när det kommer till presenten. Trots en större budget kan det vara svårt att veta vad man ska ge bort. Det roligaste är alltid att ge bort något personligt, men att hitta någonting personligt i affärer är svårare än vad man kan tro.

Det är som sagt inte alltid det lättaste att komma på en bra present till den som fyller år, men har man lite fantasi så kommer man oftast på något bra. Har man ordets gåva så kan det vid en sådan ålder som just 30 eller något annat jämnt antal år, vara kul att skriva en slags minnesbok över gemensamma upplevelser och minnen man har av sin vän. Lite som en biografi över tider som varit, eller bara en nostalgitripp.

Hur går man tillväga?

För det första så måste man förstås skriva ned sina tankar, anekdoter och annat innehåll på ett strukturerat sätt – ungefär som man gör med en självbiografi. Du får räkna med att det kan ta ett tag, det är ingenting man gör bara sista veckan innan vännens födelsedag. Därefter får man besluta om i vilken form födelsedagsbarnet ska få sin present. Roligast är såklart om man kontaktar en utgivare så att man får boken i fysisk form som ”en riktig bok”. Då måste man först och främst kontakta ett bokutgivningsföretag. Vulkan Media  är ett bra exempel på ett sådant. De hjälper till med bokutgivning av alla slag. Att få en ”vanlig” utgivare att ge ut boken är snårigare, till skillnad från Vulkan Media så erbjuder dessa inte normalt utgivning som en tjänst, utan som ett affärssamarbete.

När detta är färdigt så är det bara att slå in boken och förhoppningsvis så blir det en klassiker vännens bokhylla.