Fler tips

Det dröjer inte många år förrän barnens önskelistor har fyllts med en rad elektroniska presenter. Det är en Samsung Galaxy 4 istället för den plasttelefon de lekt med tidigare och en Playstation istället för lego.

Mobiler och tillbehör, datorer och läsplattor, ja överlag är det dyra presenter som man måste vara många för att gå ihop och köpa. Samtidigt ska man komma ihåg att dagens leksaker inte enbart används för nöje. Datorer, läsplattor och telefoner används lika mycket i skolarbetet som på fritiden. Lika mycket till spel och nöje som till att ha kontakt med sina bästa vänner.

Har man inte råd, eller av annan anledning inte vill köpa det nyaste på marknaden, kan man istället välja andra vägar. Istället för att köpa Iphone 5S kanske modellen före räcker bra. Det är inte speciellet stor skillnad på funktionerna men en mycket stor skillnad i priset.

När det gäller tillbehör kan man välja bland både originaltillbehör och bland billigare märken, i alla fall när det gäller de hörlurar och mobilskal. Däremot bör man vara mer noga med att det är originalmärket om man behöver köpa ett nytt batteri då man bör vara mer försiktig när det gäller detaljer som påverkar livslängden på telefonen.

Att köpa tillbehör är även ett sätt att få ner kostnaden på presenten. Många ungdomar byter skal lika ofta som de klipper sig. Det är viktigt att ha ett snyggt och coolt skal som skyddar telefonen. Skal finns i mängder av utföranden, färger och former. Så problemet är inte att det är en för dyr present utan det svåra blir istället att hitta ett skal som passar personen. För mobilskal för ungdomar är inte bara för att skydda telefonen. De är även en del i personens utstyrsel och ska många gånger matcha kläder eller personlighet.

Det lättaste är kanske ändå att köpa ett presentkort. Då kan det ju inte bli fel. Om man inte köper från fel butik förstås…