Den goda presenten

Nu ska du få tips på den perfekta gåvan till någon. Postkakan, en tårta som finns i olika smaker och som man kan sända med posten precis som namnet säger. Varför är den en perfekt gåva kan man undra. Svaret är enkelt, det är en gåva som man kan dela med andra. När man beställer postkakan så kan du också bestämma leverans datum. Det innebär att om du vet när någon har sin namnsdag till exempel så kan du skicka en postkaka med posten så att den kommer fram på namnsdagen. Gör du också ett besök hos namnsdagsbarnet så vet du att det även finns namnsdagstårta till fika.

Tårtan blir ett intressant samtalsämne. En tårta som skickas med posten och som har levererats till ett 70-tal länder runt omkring i världen under de 15 år post kakan har funnits. Postkakan kom till från en nationell tävling som posten utlyste om att skapa en kaka som kunde skickas med posten. Den tillverkas i Husum, ett brukssamhälle cirka 2,5 mil norr om Örnsköldsvik. Tårtan finns i ett antal olika smaker och du kan välja från Appelsintryffel, Sacher, Citron, Kola Cocos och Postnöt orginal kakan som vann den nationella tävlingen. Det kommer också specialtårtor som till exempel Morsdagskaka som tas fram inför högtider eller speciella dagar på året. Året är fylld av högtidsdagar och bemärkelsedagar även om man kan skicka postkakan utan att det behöver vara en speciell dag.

Postkakan finns även som företagskaka och kan då beställas med till exempel ett tryckt företags logo på kakan. Företagskakan kan skickas till en kund inför ett bokat kundbesök med deras eller eran logo på den. Kanske vill du skicka den till en kund som tack för ett gott samarbete som pågår eller är avslutad. Företagskakan är en gåva som äts upp och som blir ett samtalsämne runt fikabordet på arbetsplatsen när man äter en tårta med företagets logo på den. Man kan även skicka den till sina anställda som tack för ett gott utfört arbete eller någon annan god anledning.

Att få en present gör oss glada och det gör en fika med en god kaka också. Man slår så att säga två flugor i en smäll. Gör någon glad du med. Kanske är det någon som du inte har träffat på länge eller så är det någon nära som du vill uppmärksamma. Du kan till och med skicka den till dig själv och njuta av den goda smaken. Varför inte bjuda in någon på fika och prata om den goda presenten?