Den bästa presenten – Tid

”Vad ger man den som har allt” är en klyscha man ofta får höra. Frågan ”vad ska jag ge bort i present?” verkar vara vårt samhälles svåraste fråga. Har man inte gett bort det en gång tidigare har personen förmodligen redan fått det av en annan. Hur många flaskor rött vin kan man ge någon innan det blir ohälsosamt? 

Klocka

Idag vill man uppleva mer än en biofilm eller en vacker doft. Man vill också ha tid att uppleva det. I dagens stressiga samhälle, i vilket det krävs mer och mer av varje individ, är det svårt att hinna med att njuta av presenter man fått. Även om man får väldigt fina presenter är det svårt att verkligen uppskatta dem om man inte har tiden till det. Många säger att det är nyttigt att ha egentid men samtidigt är det svårt att undvika skamkänslor när man försöker ta sig tid till det.

Det finns dock en lösning. Det finns ett sätt att både framstå som originell presentgivare samtidigt som man ger någon möjlighet till fler upplevelser. Lösningen är att helt enkelt ge bort tid som present.

Men hur ger man egentligen bort tid? Det är inte så krångligt som det faktiskt låter.

Ett exempel på att ge någon tid är att boka en städfri vecka åt dem via ett städföretag, till exempel via www.hemmiljö.se som är en aktör som erbjuder städhjälp i Stockholmsområdet.  Ge bort städning i present. Då får mottagaren av presenten mer tid till att göra vad den känner för. Umgås mer med sina barn, slappa framför teven eller läsa en bok. Helt enkelt upp till honom eller henne.