Bjud på en liten bit av Italien när du fyller år

Bjuda till kalas är alltid roligt och ofta samlas alla de människor du tycker mest om i samma rum. Då vill du ju gärna bjuda på något gott och vad passar då bättre än italiensk mat. Det finns massor att välja på både vad det gäller kall och varm mat. Hitta något på nätet att servera

Antipasti

Det finns inte mycket som slår en italiensk buffé. Börja gärna med en antipasti av ostar, goda skinkor och annan plockmat. Det är både gott och socialt, när det serveras plockmat brukar det nämligen också minglas. Det är ett bra sätt att starta födelsedagsfesten på, speciellt om inte alla redan känner varandra.

Till detta serverar du med fördel lite bubbel, här finns det även alkoholfria varianter som är goda.

Fortsätt med buffén

Har du många gäster som ska komma kan du gärna fortsätta med buffén och bara fylla på den lite. Blanda gärna kyckling och kött samt blandade grönsaker och frukter. Glöm inte brödet, runt Medelhavet äter man ofta bröd till måltiderna. Testa gärna att baka ett ciabattabröd, hembakat uppskattas alltid.

Som avslutning kan du bjuda på italienska desserter. Tiramisu brukar vara något du inte får missa likaså gelato som är italiensk glass.