Äpplen under julgranen

Kanske ligger det en nyinköpt iPad eller iPhone i det där paketet under granen när det börjar vankas julafton och paketutdelning. Att det under mångas julgranar kommer att ligga en produkt från Apple är nog inte någon högoddsare – speciellt inte nu när de lanserar uppdateringar av några av sina flaggskepp.

Tomte

Apple lanserar nya produkter

Det är kanske inte helt oväntat eller heller ostrategiskt av Apple att när det börjar vankas vinter och jul, släppa uppdateringar på några av sina populära produkter. Den mest efterlängtade är kanske iPhone 5s, som nyligen släpptes (och snart släpps i Sverige). Försäljning i allmänhet går utom rimligt tvivel upp i frekvens när det ska inköpas julklappar. 25:e oktober är det som gäller för de nya modellerna av iPhone. En produkt som många trodde skulle få en uppdaterad version vid den senaste presskonferensen som Apple höll var iPad. Det blev ingen uppdatering då, men att rekordmånga ”paddor” kommer att ligga under granen denna december är nog inte någon vild gissning. iPad och andra så kallade surfplattor blir mer och mer populära, inte minst för att de tack vare tillbehör, idag kan användas i princip som en vanlig dator. Det finns till och med väskor och fodral där man har satt in inbyggda tangentbord som i regel fungerar via Bluetooth och löser problemet som många menar är orsaken att den anledning att den inte fullt ut använts som bärbar dator – bristen på tangentbord.

Årets julklapp?

Ska man tro magasinet mobil och dess recension av nya iPhone 5s så är det nog denna produkt som du som konsument kommer att få vara ute i god tid för att införskaffa. Ska man tro det man skriver i recensionen så är det som Apple själva alltid brukar uttrycka sig när de släpper en ny uppdatering ”the by far most amazing iPhone yet”. Med uppdaterad hårdvara och funktioner så kommer den pekande generationen sannolikt inte att peka mindre på sina pekskärmar.