Tips på roliga leksaker

Nu i jultider, men också inför födelsedagar, namngivningsceremonier och andra högtider, är det många som funderar över vad man ska köpa till barnen. Idag är ju utbudet näst intill oändligt! Men kanske vill man köpa en leksak som är hållbar, både miljömässigt och över tid, som är vacker att se på men också – givetvis – rolig att leka med. Då är träleksaker ett bra alternativ!

shutterstock_104172818

Träleksaker håller för hårdhänt lek, men har också träets lena, mjuka egenskaper som passar små barnhänder. Träleksaker är också bra ur miljösynpunkt. De innehåller färre farliga ämnen än plast, och de har lång hållbarhetstid. När barnet växt ifrån leksaken är den fortfarande i gott skick och kan den ärvas av syskon eller vänner till familjen!

Jabadabado är en leksakstillverkare från Landskrona som gör leksaker i trä och textil. I sortimentet finns både aktivitetsleksaker, som sorteringslådor och knoppussel för de minsta, och spännande lektillbehör för de lite större barnen. Till exempel ett stort sortiment av naturtrogna mat- och bakleksaker som gör det extra roligt att leka restaurang, och träsvärd och -pistol för den som föredrar att leka pirat. Givetvis är leksakerna CE-märkta, vilket betyder att de uppfyller de säkerhetskrav myndigheterna ställer på leksaker. Den som vill läsa mer om CE-märkning och andra säkerhetskrav på leksaker kan göra det på webbplatsen Hallå konsument!.

Andra roliga träleksaker som är roliga både att leka med nu och kul minnessaker att spara på är olika gungdjur (-hästar, -nyckelpigor, -får mfl.), vackra pussel, bokstöd, bord, stolar och andra små möbler till barnrummet. För de allra minsta är kanske en vacker mobil att hänga över sängen eller en lära -gå-vagn uppskattade presenter.

En som tipsar om många fina träleksaker, men också andra vackra, roliga och hållbara barnsaker är bloggen Trendenser – kolla in och inspireras!