Presenter till hundägaren

Det är inte bara hunden som behöver utrustning utan även dess ägare. Det finns många praktiska och roliga produkter att köpa till hundägaren för att underlätta promenader, friluftsliv och träningstillfällen med sin fyrfota vän.

Dog wearing knitted hat with pompom walking with owner outdoors

Praktiskt och säkert

Då man som hundägare ofta är aktiv i skog och mark med sin hund så finns det många olika presenttips att hitta till husse eller matte . Många hundägare har till exempel börjat använda sig av skor med brodd, så kallade Icebug för att kunna promenera säkert med sin hund oavsett väder. Dessa fungerar inte bara vid halka och is utan anpassar sig till underlaget även på sten eller klippor och asfalt då dubbarna trycks in i sulan så gummit tar över och behåller greppet. Reflexväst för att synas efter vägen eller i skog och mark både till hund och ägare är också viktigt för säkerheten.

Friluftsliv och motion

Kanske passar de på att plocka svamp, bär, grilla korv eller fiska med sin hund. Då vill man så klart ha händerna fria och kan köpa ett hundbälte  som kopplar hunden till ens midja. Det gör det också möjligt att löpträna på sommaren och åka skidor på vintern, så länge man är säker på att hunden inte drar för mycket. En annan populär sak är att träna ”sök” och ”agility” med sin hund och då finns det tusentals produkter och välja mellan. En sökhund behöver kanske en väst för att synas i skogen och små stövlar till sina tassar. En agilityhund behöver hinder av olika slag för att lära sig hur en bana kan se ut innan man börja tävla.

Små mattar och hussar

Kanske lillmatte eller lillhusse vill ha en egen kompis att ta med sig ut på promenad då de är för små att ha eller att hålla i en egen hund. Då passar en mjuk och gosig låtsashund bra att bära på som inte är för tung för att ha med sig. Oavsett om du köper något till husse och matte eller något till hunden så kommer det att bli uppskattade presenter då man med säkerhet vet att de tillbringar mycket fritid med sina hundar.