Barnkalas 2017

Nytt år, nya trender. Det inkluderar alla ämnen, inklusive barnkalas. Det har blivit en stor industri att skapa storslagna kalas åt sina barn och de blir allt mer grandiosa. De kräver noggrann planering och en satt budget. 

kid party confetti_43850266

Något som fortsätter under året är temakalas. Du tar ett tema som barnet gillar, oftast någon tecknad karaktär eller film, och köper produkter till ett barnkalas inom temat. Det kan vara allt mellan prinsessor, prinsar, pirater, filmen Bilar eller Hitta Nemo. Tack vare att det finns så många kalasbutiker på nätet kan du hitta dussintals olika teman med tillhörande servetter, ballonger, tallrikar och så vidare. Man kan kombinera kalas med en liten maskerad som passar temat. Om favoritfiguren är Hulken kan man ha superhjältar som tema eller varför inte färgen grönt?

cupcakes_102952706Det är också populärt att skapa sina egna dekorationer, gärna tillsammans med barnen. Man kan göra roliga figurer och masker av papptallrikar eller klippa ut konfekt ur färgat papper för att kasta över födelsedagsbarnet. Det är också roligt och lärorikt  för mindre barn att få vara med på bakningen. Vill du få lite mer proffsigt utseende kan du själv göra dekoreringen men baka tårtan eller cupcakes med de mindre. Just cupcakes, eller muffins, kan man variera i det oändliga med smaker, färger och utseende.

Ett annat matalternativ som är på ropet är nyttigare fika och godis till barnen. Man kan ha mycket roligt med frukt och grönsaker, samt att man slipper sockerruset hos de minsta. Istället för godis kan man servera frukt och hellre ge barnen en full middag så är de mätta och nöjda: det kan vara en bättre idé än att fulla barnen med kakor och sötsaker. Som efterrätt kan man servera flera olika bär med vispad grädde. Här finns också ett recept på rawbollar istället för chokladbollar (som är riktiga sockerbomber).